لوگو سایت دکتر مهدی کریمی

ارتباط بیماری های قلبی و اقدامات دندانپزشکی

در کلینیک تخصصی قلب دکتر کریمی، با در نظر داشتن ارتباط قوی و مؤثر مشکلات دهان و دندان و سلامت قلب، درمان مشکلات و بیماری‌های قلبی با بررسی دقیق تاریخچه‌ی مشکلات و درمان‌های دهان و دندان شما انجام می‌گیرد. همچنین برای جلوگیری از بروز مشکلاتی در آینده، تمامی توصیه‌های لازم برای ملاحظات دندانپزشکی شما، به شما ارائه می‌شود. افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی نیاز به مراقبت‌های خاص در هنگام انجام عمل‌های دندانپزشکی دارند. در این مقاله به برخی نکاتی که افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی باید قبل از رفتن نزد دندانپزشک مورد ملاحظه قرار دهند اشاره می‌شود.

33

مراقبت‌های دندانپزشکی و حمله قلبی


قبل از انجام عمل‌های دندانپزشکی با متخصص قلب مشورت کنید زیرا ممکن است که پزشک توصیه کند که برای آنجام این عمل‌ها صبر کنید. در صورتی که از داروهای ضد انعقاد خون (داروهای رقیق کننده خون) استفاده می‌کنید حتماً به دندانپزشک اطلاع دهید. استفاده از این داروها باعث خونریزی بیش از اندازه در هنگام عمل‌های جراحی دهانی می‌شوند. از دندانپزشک خود در مورد وجود اکسیژن و نیتروگلیسیرین در مطب سئوال کنید زیرا در صورت بروز وضعیت فوری و اورژانسی در حین عمل باید از آنها استفاده کرد.

مراقبت‌های دندانپزشکی و فشار خون بالا (هایپر تنشن)


برخی داروهای مربوط به فشار خون بالا باعث خشک شدن دهان و تغییر در حس چشایی فرد می‌شود. مخصوصاً مسدود کننده‌های کانال کلسیم می‌توانند باعث تورم و رشد بافت‌های لثه و نهایتاً اختلال در جویدن شوند. اگر شما به التهاب لثه مبتلا شده‌اید، دندانپزشک دستورالعملی دقیق برای بهداشت دهان به شما می‌دهد و ممکن است از شما بخواهد که چند جلسه‌ای برای پاکسازی به مطب دندانپزشک مراجعه کنید. در برخی موارد باید عمل جراحی برای برداشتن بافت‌ها اضافی لثه انجام دهید که به آن جینجیوکتومی نیز گفته می‌شود.

اگر برای عمل‌های دندانپزشکی نیاز به بیحسی دارید، از دندانپزشک در مورد استفاده از مواد بیحسی حاوی اپی نیفرین سئوال کنید. اپی نیفرین یک ماده افزودنی در محصولات بیحس کننده موضعی است. مصرف اپی نیفرین در بیماران مبتلا به فشار خون بالا ممکن است باعث تغییرات قلبی عروقی نظیر افزایش سریع و خطرناک فشار خون، آنژین صدری، حمله قلبی و آریتمی شود. این مواد باید با احتیاط و توجه کافی مصرف شود.

مراقبت‌های دندانپزشکی و درد قفسه سینه (آنژین صدری)


بیماران مبتلا به آنژین صدری که از داروهای مسدود کننده کانال کلسیم برای درمان استفاده می‌کنند ممکن است به رشد بافت اضافی لثه دچار شوند. دراین موارد باید لثه تحت عمل جراحی قرار گیرد.

مانند بیمارانی که سابقه حمله قلبی داشته‌اند، بیماران مبتلا به آنژین صدری نیز باید از وجود اکسیژن و نیتروگلیسیرین در مطب دندانپزشک اطمینان حاصل نمایند زیرا در صورت بروز وضعیت‌های اضطراری و اورژانسی در دسترس بودن این مواد ضروری است.

در حالی که بیماران مبتلا به آنژین صدری پایدار (درد قفسه سینه با الگوهای قابل پیش بینی) می‌توانند تحت عمل‌های دندانپزشکی قرار گیرند، افراد مبتلا به آنژین صدری ناپایدار (درد قفسه سینه تازه یا دردهای قفسه سینه که قابل پیش بینی نیستند) نباید تحت عمل‌های دندانپزشکی غیر ضروری قرار گیرند. مراقبت‌های دندانپزشکی اورژانسی برای این بیماران باید در بیمارستان یا در مطب‌های مجهز به تجهیزات مانیتورینگ قلب انجام شود.

مراقبت‌های دندانپزشکی و سکته مغزی


اگر شما سابقه سکته مغزی داشته‌اید و داروهای ضدانعقاد خون (رقیق کننده خون) مصرف می‌کنید باید حتماً دندانپزشک را مطلع کنید. مصرف این داروها باعث خونریزی شدید در برخی عمل‌های جراحی دهانی می‌شود. اگر سکته مغزی باعث از بین رفتن توانایی شما در تولید بزاق دهان شده است، پزشک ممکن است استفاده از بزاق مصنوعی را به شما توصیه کند. اگر سکته مغزی باعث از کار افتادگی صورت، زبان یا دست و بازوی اصلی شما (که کارهای خود را با آن انجام می‌دادید) شده است ممکن است دندانپزشک با استفاده از ژل‌های حاوی فلوراید، اصلاح روش‌های مسواک زدن، کشیدن نخ دندان و شستشوی دهان و استراتژی‌های قابل استفاده دیگر به شما در حفظ بهداشت دهان و دندان کمک کند.

سلامت دهان و دندان و نارسایی قلبی


برخی داروهای مورد استفاده در بیمارانی که به نارسایی قلبی مبتلا هستند (مانند قرص‌های مدر یا قرص‌های آب) ممکن است باعث خشکی دهان شوند. از دندانپزشک در مورد روش‌های درمانی برای بهبود خشکی دهان سئوال کنید.

نکاتی که باید در مورد مراقبت‌های دهان و دندان و بیماری‌های قلبی به خاطر داشته باشید


لیست کامل داروهایی را که برای درمان بیماری‌های قلب خود مصرف می‌کنید همراه با مقدار دوز مصرفی آنها به دندانپزشک بدهید (هر دارویی را که مصرف می‌کنید اعم از داروهای تجویزی یا داروهای غیر تجویزی). این لیست به دکتر در انتخاب روش درمانی مناسب و انتخاب داروهای مناسب برای انجام عمل‌های دندانپزشکی کمک می‌کند.

شماره تماس پزشک قلب خود را به دندانپزشک بدهید تا در صورت لزوم با وی در مورد مراقبت‌های پزشکی لازم صحبت کند.

اگر شما برای انجام عمل‌های دندانپزشکی به دلیل ابتلا به بیماری‌های قلبی عصبی و مضطرب هستید با پزشک قلب و دندانپزشک خود صحبت کنید. پزشک اطلاعات لازم درمورد استراتژی‌های کنترل درد را به شما می‌دهد و به شما کمک می‌کند تا بتوانید بر ترس خود غلبه کنید.

آیا ارتباطی بین بیماری‌های پریودنتال و بیماری‌های قلبی وجود دارد؟


بسیاری از محققان و سازمان‌های های دولتی در حال تحقیق و بررسی در مورد امکان وجود ارتباط بین بیماری‌های قلبی و بیماری‌های پریودنتال (بیماری‌های لثه) هستند. برخی از محققان بر این باورند که باکتری‌های موجود درد هان که باعث ایجاد بیماری‌های لثه می‌شوند با ورود به جریان خون باعث تورم عروق خونی می‌شوند و نهایتاً باعث بیماری‌های قلبی و سکته مغزی خواهند شد. مطالعات بسیار زیادی در رد یا پذیرش امکان ارتباط بین بیماری‌های لثه و بیماری‌های قلبی در حال انجام است. یک تحقیق که در مجله سکته مغزی منتشر شده است بیان می‌دارد که افرادی که در ابتدای این تحقیق دوازده ساله کمتر از 25 دندان در دهان داشتند (از دست دادن دندان‌ها به دلیل وجود بیماری‌های درمان نشده لثه بوده است) 57% بیش از افرادی که بیش از 25 دندان در دهان داشتند در معرض سکته مغزی قرار گرفتند.

یک تحقیق دیگر نشان می‌دهد که شواهدی مبنی بر کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های عروق کرونری قلب به دلیل از بین رفتن بیماری‌های مزمن لثه وجود ندارد. بر اساس این نتایج؛ این محققان بر این باورند که ارتباط بین بیماری لثه و افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی تصادفی بوده و بیماری‌های لثه باعث بیماری‌های عروق کرونری قلب نمی‌شوند. ارتباط بین بیماری‌های قلبی و بیماری‌های لثه هنوز نامشخص است.

دکتر مهدی کریمی
دکتر مهدی کریمی

متخصص قلب و عروق ، ایشان عضو هیئت علمی دانشگاه و عضو انجمن قلب آمریکا (AHA) می‌باشند.

مقالات مربوطه

تماس با ماتماس با ما