لوگو سایت دکتر مهدی کریمی

درمان مشکلات جنسی در بیماران قلبی

تغییر شرایط زندگی روزمره می‌تواند برای بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی دشوار و سخت باشد. در این شرایط بیمار می‌بایست به بسیاری از مسائل مختلف توجه نموده و همچنین ممکن است با سوالات متعدد در زندگی خود همچون موارد زیر مواجه ‌شود: آیا می‌توانم این غذا را مصرف کنم؟ آیا می‌توانم این فعالیت را انجام دهم؟ آیا بدن من می‌تواند این استرس و فشار را تحمل کند؟ به هر حال، به غیر از سوالات متعدد و شرایط مختلفی که برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی یا مشکلات قلبی عروقی ایجاد می‌شود، این شرایط می‌تواند برای فرد مشکلات جنسی نیز به همراه داشته باشد و به همین خاطر فرد را با نگرانی خاص درباره بی‌خطر بودن روابط جنسی برای خود مواجه می‌کند.

بیماری‌های قلبی عروقی می‌تواند از عوامل خطر برای ایجاد مشکلات جنسی برای فرد باشد. شدت بیماری قلبی، علائم افسردگی مربوط به بیماری‌های قلبی عروقی در طول دوره بهبودی، و نیاز به تطبیق شرایط فیزیکی و روحی، همگی می‌توانند با وارد شدن آسیب به شرایط مربوط به روابط جنسی فرد همراه باشند. بنابراین، مشکلات جنسی می‌تواند یکی از عوارض جانبی شایع ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی باشد. دکتر مهدی کریمی معتقد است که با رعایت مواردی به راحتی می‌توان از این مشکلات و یا حاد شدن آن‌ها پیش‌گیری کرد. با تماس با شماره 02122254144 در مورد این توصیه‌ها بیشتر بدانید.

1

رابطه بین بیماری‌های قلبی عروقی و مشکلات جنسی


بعضی بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی فعالیت‌های جنسی خود را به حالت توقف در می‌آورند و از انجام این فعالیت‌ها تا زمانی که پزشک از بی‌خطر بودن آمیزش جنسی برای آن‌ها مطمئن شود، خودداری می‌کنند. از طرف دیگر، برخی بیماران ممکن است به صورت منطقی انجام فعالیت‌های جنسی را تا زمان ارزیابی مشکل و تثبیت شرایط بدن خود به تعویق اندازند.

در صورتی که بیماری قلبی عروقی شما بی‌ثبات بوده یا علائم آن شدید است، لازم است قبل از آمیزش جنسی بیماری شما تحت درمان قرار گرفته و وضعیت بدن شما تثبیت شود. توجه داشته باشید مشکلات قلبی عروقی همچون حمله قلبی یا درد در ناحیه سینه در نتیجه بیماری قلبی به ندرت در طول فعالیت‌های آمیزشی ایجاد می‌شود، زیرا معمولاً این فعالیت‌ها کوتاه هستند.

مشکلات جنسی چگونه برای فرد ایجاد می‌شوند؟


بیماری‌های قلبی عروقی شامل خطرات متعدد و عوامل آسیب‌زا در ارتباط با مشکلات جنسی هستند. در این حالت سیستم خون‌رسانی که در کل بدن گسترش و جریان دارد می‌تواند بر وضعیت رگ‌های آلت تناسلی آقایان و خانم‌ها تاثیر گذارد (رساندن خون به اندام‌های جنسی). در نتیجه، بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی علائم مشخص در ارتباط با مشکلات جنسی در خود مشاهده خواهند کرد.

اختلالات تحریک‌پذیری آلت جنسی مردان باعث تاثیر بر عضلات و بافت‌های پیوندی این ناحیه از بدن شده و در ادامه می‌تواند بر حالت نعوظ و ارضای جنسی فرد به خاطر کاهش سفتی آلت مردانه، زمان تحریک‌پذیری و انزال زودرس تاثیر گذارد.

مشابه اختلالات جنسی در آقایان، ارگاسم در زنان زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم خون‌رسانی جریان خون به لب‌های فرج را افزایش داده و این شرایط با ترشح مایع روان کننده در داخل واژن و انگیزش کلیتوریس همراه باشد.

2

مشکلات جنسی مربوط به ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی چه هستند؟


تغییرات روانی در ارتباط با مشکلات جنسی همچون عدم ارضای مردانه یا ارگاسم زنانه در عمل می‌توانند با شدت ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی ارتباط داشته باشند. در سایر افراد، مشکلات آمیزشی به تمایل جنسی، تحریک‌پذیری، ارضا و ارگاسم و نیز انزال ارتباط دارند. این مشکلات به خاطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی محیطی ایجاد شده و در این شرایط تصلب شرایین معمولاً یکی از عوامل ایجاد کننده مشکل است. مشکلات جنسی در این شرایط ممکن است مربوط به عملکرد یک عضو، وضعیت ذهنی فرد یا هر دوی این شرایط بوده و در حقیقت ممکن است در نتیجه ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی ایجاد شده باشند. در این رابطه می‌توان به نکات زیر توجه کرد:

  • افرادی که دچار سکته قلبی شده‌اند، با مشکلات شدید در ارتباط با روابط جنسی مثل عدم تمایل به آمیزش جنسی، عدم رضایت جنسی و کاهش در تعداد دفعات آمیزش جنسی مواجه می‌شوند.
  • مشکلات جنسی به ایجاد اختلال در چرخه عکس‌العمل جنسی یا ایجاد درد در هنگام آمیزش جنسی اشاره دارد. مشکلات جنسی ممکن است به عنوان ایجاد مشکل در تمایلات جنسی، مشکلات مربوط به تحریک شدن خانم‌ها، مشکلات مربوط به حالت نعوظ در آقایان، مشکلات ارگاسم و ارضا شدن در خانم‌ها و آقایان، انزال زودرس و درد در ناحیه اندام‌های جنسی (واژينيسموس‌ و دیسپارونی یا مقاربت دردناک) شناسایی شود. مشکلات جنسی اغلب ترکیبی بوده و مشکلات متعدد باعث وارد شدن آسیب به مراحل مختلف چرخه جنسی می‌شوند.
  • عوامل روانی به خاطر مشکلات قلبی عروقی به شدت بر زندگی جنسی افراد تاثیر گذاشته و با وقوع مشکلات جنسی برای فرد همراه هستند. به این ترتیب افرادی که به زندگی جنسی عادی خود باز می‌گردند احتمالاً با ناپایداری حالت‌های روحی خود مواجه شده و بسیاری از افراد در این رابطه با سختی خاص در ارتباط با آمیزش جنسی و ترس از مرگ ناگهانی در طول آمیزش به خاطر افزایش سطح تصلب شرایین، بالا رفتن فشار خون و نیز افزایش فشار فیزیکی روبرو می‌گردند.

نکاتی که لازم است در هنگام تشخیص ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی به آن‌ها توجه شود


[alert type=”custom” close=”false” icon=”fa fa-hand-o-left” color=”#000000″ background_color=”#dc96c8″]

دکتر کریمی، جراح و متخصص قلب و عروق معتقد است «یک رابطه قوی بین بیماری‌های قلبی و مشکلات جنسی وجود دارد». به این ترتیب در صورتی که هنگام ابتلا به این بیماری‌ها با مشکلات خاص در ارتباط با فعالیت‌های جنسی روبرو شدید، بهتر است که با متخصص بیماری‌های قلب و عروق با شماره 02122254520 تماس بگیرید و در مورد مشکلات خود مشاوره دریافت کنید.[/alert]

  • از پزشک خود بخواهید وضعیت بیماری شما را قبل از بازگشت به فعالیت‌های عادی جنسی مورد بررسی و معاینه قرار دهد.
  • در صورتی که قبلاً نارسایی یا حمله قلبی داشته‌اید، آموزش احیای قلبی و ریوی تنفسی و نیز انجام منظم فعالیت‌های حرکتی می‌تواند به کاهش ریسک عوارض مربوط به فعالیت‌های جنسی کمک موثر نماید.
  • در صورتی که به عنوان یک خانم به دنبال کنترل بارداری یا باردار شدن هستید، لازم است ابتدا در این رابطه با پزشک معالج خود صحبت کنید.
  • در صورتی که با مشکلات جنسی مواجه شدید، با پزشک خود صحبت کنید تا به این ترتیب بتوانید از ارتباط این شرایط با ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی یا تشویش، استرس یا سایر عوامل مانند آن مطلع شوید.
  • مصرف داروهایی که باعث بهبود علائم قلبی عروقی شما می‌شود را به خاطر تاثیر احتمالی منفی آن‌ها بر توانایی جنسی خود متوقف نکنید. در واقع بازیابی سلامت قلب می‌بایست در درجه اول اهمیت برای شما برخوردار باشد!
  • داروهای مورد استفاده برای مشکلات تحریک‌پذیری جنسی معمولاً بی‌خطر هستند، هر چند نباید از آن‌ها به همراه نیترات تراپی برای درمان درد سینه به خاطر ابتلا به بیماری سرخرگ‌های قلب استفاده شود. علاوه بر این نباید از نیترات تراپی به فاصله 24 تا 48 ساعت از مصرف داروهای رفع مشکل تحریک‌پذیری (با توجه به نوع داروی مصرفی) استفاده شود.
  • در صورتی که در دوره یائسگی به بیماری‌های قلبی عروقی دچار شده‌اید، استفاده از داروهای استروژن موضعی یا واژینال برای درمان درد احتمالی در طول آمیزش جنسی بی‌خطر خواهد بود.
دکتر مهدی کریمی
دکتر مهدی کریمی

متخصص قلب و عروق ، ایشان عضو هیئت علمی دانشگاه و عضو انجمن قلب آمریکا (AHA) می‌باشند.

مقالات مربوطه

تماس با ماتماس با ما