لوگو سایت دکتر مهدی کریمی

هزینه اسکلروتراپی رگ های واریسی و عوامل موثر بر آن

هزینه اسکلروتراپی رگ های واریسی و عوامل موثر بر آن

در فرایند اسکلروتراپی، عامل اسکلروز(دارویی تحریک کننده) به کمک یک سوزن ریز در رگ های عنکبوتی و واریسی تزریق می‌ شود که موجب التهاب و تبدیل شدن این عروق به بافت زخم و سپس بسته و ناپدید شدن آن می‌ شود. بدن بعد از بسته شدن رگ، آن را جذب کرده و یک رگ سالم و عمیق تر را به عنوان مسیر عبور خون انتخاب می‌ کند. هزینه اسکلروتراپی به فاکتورهای مختلفی مثل محل زندگی یا تخصص پزشک بستگی دارد.

فاکتورهای مهم و موثر بر هزینه اسکلروتراپی


فاکتورهای مهم و موثر بر هزینه اسکلروتراپیاسکلروتراپی یک فرایند پویا است و هزینه آن معمولا به موقعیت محل زندگی و شدت مشکل بستگی دارد. شدت واریس بر عوامل مختلفی مثل مقدار ماده تزریق شده، تعداد تزریق ها و جلسات مورد نیاز برای تکمیل فرایند تاثیرگذار است. هر یک از این پارامترها در تعیین هزینه پرداختی از سوی بیمار موثر است. در اینجا جزئیات بیشتری از پارامترهای تعیین کننده هزینه اسکلروتراپی آورده شده است:

تعداد عروق تحت درمان

هر چه رگ های عنکبوتی تشکیل شده گسترده تر باشد، یعنی هزینه بیشتری برای خلاص شدن از شر آنها باید بپردازید. علاوه بر این  هر چه رگ های عنکبوتی بیشتری داشته باشید، علاوه بر عامل اسکلروز بیشتری که استفاده می‌شود، باعث طولانی تر شدن فرایند درمان و بالا رفتن هزینه دوره می‌ شود.

تعداد جلسات

وقتی تعداد رگ های عنکبوتی بیمار زیاد باشد، لازم است که بعد از یک ماه هم چند جلسه اسکلروتراپی برای پاکسازی کامل همه عروق بیمار در نظر گرفته شود. اگر لازم به اجرای چند جلسه اضافی باشد، هزینه کلی فرایند اسکلروتراپی بالاتر خواهد رفت. تعداد رگ های واریسی، یک عامل تعیین کننده در هزینه اسکلروتراپی است. اکثر بیمارانی که به واریس مبتلا هستند به 4 تا 6 جلسه اسکلروتراپی با فاصله 5 تا 6 هفته نیاز دارند.

شدت رگ های واریسی

شدت بیشتر رگ های واریسی یعنی نیاز به جلسات بیشتر و طولانی تر و داروی تزریق شده بیشتر و به طور کلی هزینه اسکلروتراپی بیشتر است. تاثیر همه این عوامل را در هزینه اسکلروتراپی بالاتر مشاهده خواهید کرد.

هزینه داروی تزریق شده

بدون شک یکی از عوامل تاثیرگذار بر هزینه اسکلروتراپی، نوسانات قیمتی بازار است. هزینه دارو و مواد استفاده شده به دلیل نوسانات بازار تغییر کرده و هزینه اسکلروتراپی را بالا یا پایین می برد. وقتی عامل اسکلروز وارداتی باشد، تاثیر این موضوع شدیدتر می‌ شود و گاهی حتی کمیاب و نایاب می‌ شود. به طور خلاصه باید گفت که هزینه مواد استفاده شده در درمان، به شکل مستقیم بر هزینه نهایی تاثیرگذار است.

کیفیت دارو

قیمت داروهای باکیفیت تر به دلیل اثرگذاری و در دسترس بودنشان بالاتر است. از عوامل دیگر موثر روی قیمت دارو، کشور سازنده و هزینه حمل و نقل آن است که قیمت دارو را بالاتر می برد. استفاده از محصولات و داروهای باکیفیت تر، امکان بروز مشکلات احتمالی در آینده را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد و به همین دلیل توصیه ما به استفاده از داروهای باکیفیت است.

محل مطب

جایی که هزینه زندگی بالاتری داشته باشد، احتمالا هزینه درمان بالاتری هم خواهد داشت. داشتن مطب و خرید تجهیزات حرفه ای در نقاط خاصی از شهر و از طرف دیگر درآمد مردم هم در این نواحی بالاتر است.

هزینه دستمزد پزشک

هزینه اسکلروتراپی با توجه به تخصص و تجربه پزشک و همچنین دستمزد او بر هزینه کلی فرایند تاثیرگذار است، بنابراین اینکه اسکلروتراپی توسط پزشک انجام شود یا پرستار یک عامل تعیین کننده محسوب می شود. نتیجه اسکلروتراپی به صورت مستقیم، تحت تاثیر تخصص و تجربه پزشک است. گاهی اوقات اسکلروتراپی توسط پرستار یا رزیدنت و تحت نظارت پزشک انجام می‌ شود که بالطبع هزینه پایین تری برای بیمار خواهد داشت. به علاوه بعضی پزشکان سعی در کاهش هزینه های بالاسری و پایین آوردن هزینه های پرداختی از سوی بیمار دارند.

هزینه های دیگر


هزینه های دیگراسکلروتراپی هم مانند هر درمان دیگری ممکن است با هزینه های جانبی همراه شود که ممکن است قبل یا بعد از فرایند ایجاد شوند. بعضی از این هزینه های اضافی عبارتند از:

هزینه مشاوره

پزشکتان بعد از معاینه رگ های عنکبوتی یا رگ های واریسی، به گزینه های ممکن برای درمان این مشکل خواهد پرداخت و در نهایت بهترین گزینه را انتخاب می‌ کند. هزینه جلسه مشاوره، بسته به پزشکتان ممکن است در هزینه نهایی در نظر گرفته نشود؛ برای اطلاع بیشتر باید این موضوع را از پزشک یا کارمندان مطب جویا شوید.

هزینه جوراب واریس

تا مدتی و یا حتی تا یک ماه (و گاهی تا چند سال) بعد از اسکلروتراپی باید از جوراب واریس استفاده کنید. ممکن است هزینه خرید جوراب واریس در هزینه اسکلروتراپی در نظر گرفته شود و یا از شما خواسته شود که خودتان آن را خریداری کنید. در هر صورت باید جوراب واریس را بپوشید و برای این منظور باید آن را بخرید.

آیا بیمه، هزینه اسکلروتراپی را پوشش می دهد؟


آیا بیمه، هزینه اسکلروتراپی را پوشش می دهد؟اکثر بیمه های سلامت درمانی، درمان رگ های عنکبوتی یا فرایندهایی که به ظاهر پاهایتان مرتبط باشد را پوشش نمی دهند، بنابراین باید موارد تحت پوشش بیمه خود را به دقت بررسی کنید. خیلی از جراحان پلاستیک برای بیمارانشان طرح های پرداخت مختلفی را در نظر می گیرند، بنابراین حتما از پزشکتان در این باره سوال کنید.

سوالات متداول


به چند جلسه اسکلروتراپی نیاز است؟

اسکلروتراپی بهترین گزینه برای خلاص شدن از شر عروق عنکبوتی ناخواسته است. بیماران به طور کلی و در شرایط بهینه، بعد از 4 جلسه به نتایج دلخواهشان می رسند.

نرخ موفقیت اسکلروتراپی چقدر است؟

نتایج گزارشات مختلف روی مجموعه ای از بیماران، نشان دهنده نرخ موفقیت 80 تا 90 درصدی در برطرف شدن عروق عنکبوتی بوده است.

فاصله زمانی بین جلسات اسکلروتراپی چقدر باید باشد؟

به طور کلی باید شش هفته بین هر دو جلسه اسکلروتراپی فاصله باشد.

قبل از اسکلروتراپی، چکار نباید بکنیم؟

کارهایی که قبل از اسکلروتراپی نباید کرد:

  • ازحداقل 7 روز قبل از اسکلروتراپی، مصرف آسپیرین، ایبوپروفن یا داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی را قطع کنید.
  • از دو روز قبل از اسکلروتراپی، نوشیدن الکل و کشیدن سیگار را کنار بگذارید، چرا که فرایند بهبود را مختل می‌کند.

ماندگاری اسکلروتراپی چقدر است؟

نتایج اسکلروتراپی (یعنی تزریق عامل اسکلروز به داخل رگ که موجب تخریب دیواره عروق و نهایتا جذب آنها توسط بدن می شود) دائمی است. بعد از تخریب دیواره عروق و جذب آن توسط بدن، خونی از آن عبور نخواهد کرد و به مسیر جدیدی منتقل می‌شود.

چطور باید به بهترین نتایج اسکلروتراپی دست پیدا کنم؟

برای رسیدن به بهترین نتایج:

  1. به فعالیت های روزانه خود ادامه دهید: بلافاصله بعد از درمان می توانید تا خانه رانندگی کرده و روتین فعالیت هایتان را ادامه دهید.
  2. جوراب واریس بپوشید: توصیه می‌شود تا برای کمک به بهبود گردش جریان خون از جوراب واریس استفاده کنید.
  3. از دوش آب داغ خودداری کنید.

دکتر مهدی کریمی
دکتر مهدی کریمی

متخصص قلب و عروق ، ایشان عضو هیئت علمی دانشگاه و عضو انجمن قلب آمریکا (AHA) می‌باشند.

مقالات مربوطه

واریس چه علائمی دارد؟

واریس چه علائمی دارد؟

رگ‌های واریسی یا واریس، به کانالی از رگ‌های خونی بزرگ شده، متورم و متسع گفته می شود که غالبا در پاها ایجاد می شوند. زمانی

»»»»»
تماس با ماتماس با ما